Data publicarii: 10-12-2016 10:52:52
Articole pe Larg

Biserica Parohiei Săveni, și-a sărbătorit în data de 5 decembrie 2016, ocrotitorul spiritual și anume pe Sfântul Cuvios Sava cel Sfințit.

Cu această ocazie s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de preoții din Cercul Pastoral-Misionar Țăndărei, în frunte cu Părintele Protopop Marian Pătărlăgeanu.

Cuvântul de învățătură a fost susținut de către Părintele Ștefan Vădana, de la Capela Spital Municipal Fetești, care le-a vorbit celor prezenți despre viața și minunile Sfântului Cuvioas Sava Cel Sfințit, care a trăit între anii 403-450, în timpul Împăratului Teodosie.

 În predica Preacucernicului Părinte Protopop Marian Pătărlăgeanu s-a transmis binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, și a adus cuvânt de laudă pentru definitivarea lucrărilor exterioare ale bisericii parohiale, felicitând atât reprezentanții autorității locale, preoții și enoriași pentru implicare.

   La hram au participat numeroși credincioși care s-au bucurat de sărbătoare și l-au rugat pe Sfântul Sava să le fie mijlocitor către Dumnezeu.

La finalul slujbei, prin grija Părinților Toader Giorgian și Jugănaru Florin, s-a oferit celor prezenți obișnuita masă de hram.

 

A consemnat Preot Alecu Vasile, coordonator Cerc Pastoral-Misionar Țăndărei

Home        |        Protopopiatul Slobozia        |        Episcopia Sloboziei si Calarasilor
| Powered by NETCreator »
LO TV Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Noua Retea WEB
NETCreator