Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița la Parohia Săveni

Miercuri, 12 iulie 2017, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Icoana Maicii Domnului Prodromița, Parohia Săveni, Protopopiatul Fetești a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a aduce prinos de cinstire Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița, a cărei copie a poposit în mijlocul credincioșilor noștri. Încă din ajunul marii sărbători fiind purtată în procesiune de către un sobor de preoți și diaconi înconjurată de un număr mare de credincioși.

Slujba de Te-Deum a fost oficiată de preacucernicul părinte Butu Ionuț, Protopop Slobozia, preacucernicul părinte Victor Manolache și preacucernicul părinte Brateș Alexandru și ieodiaconi de la Mănătirea Putna.

După slujba de Te Deum cuvântul de învățătură a fost rostit de către preacuviosul părinte Arhimandrit Rafael Mâț, Vicar Eparhial, care a îndemnat credincioșii să stea aproape de copiii lor, precum Maica Domnului este nedespărțită de Pruncul Său și Dumnezeul nostru.

Miercuri 12 iulie 2017 sub protia preacucernicul părinte Butu Ionuț, Protopop de Slobozia, delegat al Centrului Eparhial, un sobor de preoți și diaconi au săvârșit slujba Acatistului Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița și a Sfintei Liturghii.

A consemnat preacucernicul părinte Toader Georgian, paroh la parohia Săveni.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...