Înălțarea Domnului – Parohia Săveni

Joi, 17 mai 2018, când dreptmăritorii creștini ai Parohiei Săveni sărbătoresc Înălțarea la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, și al doilea hram al parohiei, elevii claselor a VIII-a au primit în dar icoanele sfinților lor ocrotitori pentru a marca un sfârșit al ciclului vieții lor și, totodată, un nou început. Tinerilor li s-au dat exemplu pe sfinții lor ocrotitori, și au fost îndemnați să le fie următori în credința jertfelnică, în nădejde și în dragostea pentru Hristos, și Biserica Sa.

La evenimentul de joi, elevii au fost însoțiți de învățătorii și diriginții lor, acestora alăturându-se doamna Adrian Pâslaru, inspector metodist de limba franceză, primarul comunei Săveni, Drăgoi Daniela Mariana, și doamna director a Școlii din Săveni, Luminița Trifan. În cadrul acestei festivități a fost sfințită Icoana Maicii Domnului "Prodromița", copia icoanei în mărime naturală ce străjuiește în Biserica Parohială din Săveni, care a fost dăruită Școlii din Săveni. Aceasta a fost primită cu bucurie de către elevi și profesorii lor, cu nădejdea de a le fi ocrotitoare, sprijinitoare, mângâietoare în nevoi, ispite, supărări și necazuri. În semn de apreciere aceștia au pus icoana la loc de cinste alături de ea străjuind mereu o candelă aprinsă. Icoana Prodromiței, cea adusă în urmă cu aproape un an, se află la loc de cinste în inima elevilor și profesorilor, aceștia având o evlavie deosebită față de icoana ce se află în parohia lor.

În această zi, în Biserica Ortodoxă Română se face şi pomenirea eroilor neamului. La momumentul eroilor din localitate a fost ținută o slujbă de parastas în cinstea tuturor eroilor căzuți pe câmpurile de luptă din toate timpurile, din toate locurile, pentru apărarea țării, pentru libertatea, demnitatea, credința, și unitatea poporului român.
Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...