Prăznuirea Icoanei Maicii Domnului „Prodromița” la parohia Săveni

Joi, 12 iulie 2018, Biserica Ortodoxă aduce cinstire icoanei Maicii Domnului Prodromița ce se află în Sfântul Munte Athos, la schitul românesc Prodromu. La această cinstire s-au adăugat și rugăciunile credincioșilor din parohia Săveni, Ialomița, care de un an adăpostește în biserica parohială o copie a sfintei icoane.

         Programul liturgic a debutat, încă din ajunul sărbătorii, cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, urmată fiind de procesiunea cu Icoana Prodromița, procesiune desfașurată cu binecuvântarea Preasfințitului Părintelui nostru Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, ulterior, credincioșii fiind invitați să participe și la slujba Utreniei, săvârșindu-se astfel slujba privegherii.

         A doua zi, enoriașii parohiei noastre au înălțat glas de rugăciune către Maica Domnului, prin Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți. În cuvântul de învățătură, Părintele Mihail Borza de la parohia Luciu, a accentuat faptul că, prin cinstirea închinată celor plăcuți lui Dumnezeu, nu aducem bucurie doar între noi oamenii, ci, mai degrabă facem bucurie mare în cer.

         Pe această cale, mulțumim tuturor celor care, prin implicarea lor, au contribuit la buna desfășurare a evenimentelor care au marcat zilele de 11 si 12 iulie 2018, zile de mare bucurie duhovnicească pentru parohia Săveni!A consemnat preot paroh Toader Giorgian

Se încarcă
0%
Se încarcă
se încarcă...
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...